top of page
  • Writer's picturefidosignmaking

Nenápadný hrdina

Rezací ploter je zariadenie, ktoré berieme ako samozrejmosť. Niekedy, ale zabúdame, že práve táto nenáročná technológia dokáže zvládnuť náročné úlohy a ušetriť.



Vinyl Cutter

Prvá technológia, ktorá stála pri zrode moderného ,,digitálneho'' signmakingu, bol práve reací ploter. Za štvrťstoročie, ktoré sme s ním prežili, prešiel veľa vylepšeniami. Avšak stále je neodmysliteľnou súčasťou výbavy signmakingovej prevádzky. Je to jednoducho povedané superhrdina, ktorého častokrát prehliadame. A to robíme obrovskú chybu.


Konštrukcia, ktorá roky vydrží

Rezací ploter Summa S Class 2, ktorý je vlajkovou loďou spoločnosti Summa, má 7x výkonejší procesor ako predchádzajúca generácia. Má sieťový port a spoľahlivé USB pripojenie. Je vybavený dvoma servomotormi, ktoré sú veľmi presné, ale aj rýchle. Vysoký komfort obsluhy zaisťuje spoľahlivý a dobre reagujúci dotykový display. Konštrukcia stroja zohľadňuje nároky pri dlhodobom používaní rezacích plotrov v signmakingovej výrobe. Vďaka systému OPOS X dokáže ploter spoľahlivo a s presnosťou 0,2% načítať a orezať grafiku aj u zalaminovaných výtlačkov. Automatické odrezanie zákazky ponúka vysokú mieru samostatnosti pri dokončovaní.



OPOS CAM

Summa OPOS CAM

Veľkým vylepšením zvyšujúcim produktivitu rezacieho plotra je volitelná výbava v podobe opračného systému OPOS CAM, ktorý využíva k rozpoznaniu značiek snímaciu kameru. Pre vysoko vyťažené prevádzky je táto voľba skvelým riešením. Systém Summa OPOS CAM je k dispozícii aj ako volitelná nadstavba pre plotre S Class 2, Summa 75T, Summa 140T a Summa 160T. Poskytne vám maximálne využitie vašeho plotra a urobí z neho najuniverzálneší a najflexibilneší rezací systém súčasnosti.




zdroj: Prevzaté z časopisu HSW info 2/2018

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page