top of page
  • Writer's picturefidosignmaking

HP Latex R2000

Updated: Aug 4, 2019

Táto nová latexová hybridná tlačiareň má veľký potenciál a všestranné využitie. Pre veľkoformátovú tlač znamená revolúciu. Stojí za podrobné zoznámenie sa, pretože v krátkom čase určite zamieša karty na trhu.


HP Latex R2000

PRACOVNÁ PLOCHA

Pracovná plocha hybridnej konštrukcie zaisťuje možnosť pracovať s doskovými materiálmi a inými pevnými materiálmi. Minimálny rozmer je 297 × 420mm a maximálny 2489 × 1220mm. S dvoma prídavnými stolmi sa maximálna pracovná plocha zväčší na 2489 × 3050mm. Hrúbka média môže byť až 50,8mm.


TLAČOVÉ MÓDY

Najkvalitnejšiu tlač poskytuje mód Indoor High Quality (12p 120 %), kedy tlačiareň pracuje rýchlosťou 20 m² / hod. V režime Indoor Production (6p 110%) počítajte s rýchlosťou 46 m² /hod. Exteriérovú tlač (3p 70%) produkuje s výkonom 88 m² / hod. V režime White Overflood (100%) tlačí 17 m² / hod. White Spot (100%) 35 m² / hod.


TLAČOVÉ HLAVY

Ide o spotrebný materiál, ktorý jednoducho vymení samotná obsluha stroja. V prípade, že vypadne nejaká tryska, stroj ju automaticky v tlači nahradí.


HP Latex R2000

ATRAMENTY

Tlačiareň má osem tlačových hláv, ktoré pracujú v režime cyan/black, magenta/ /yellow, light cyan/light magenta, HP Latex Overcoat, 2 HP Latex Optimizer, 2 white. Novinkou je HP Latex Overcoat, vrstva, ktorá zabezpečí odolnosť proti poškriabaniu.


BIELA FARBA

Hlavným triumfom tejto tlačiarne je biela farba, ktorá má vynikajúce opacity a zároveň vytvára najtenšiu vrstvu v porovnaní s inými UV farbami. Na rozdiel od ostatných farieb, ktoré sú dodávané v 5l baleniach, sa biela dodává v 3l balení. Biela farba má zabezpečenú makrocirkuláciu v zásobníku a mikrocirkuláciu v tlačovej hlave.


AUTOMATIZÁCIA ÚDRŽBY

Veľkou užívateľskou výhodou je nenáročnosť na údržbu a veľa automatických procesov. K dispozícii je inteligentný vákuový systém a asistované nakladanie médií. Pokiaľ sa biela farba dlhšiu dobu nepoužíva, je možnosť ju skladovať v špeciálnom karusely v tlačiarni, kde je udržiavaná v dobrej kondícií.



Ukážka toho čo dokáže Latex R2000


EXTERIÉROVÁ REKLAMA

Výhodou latexovej technológie pre exteriérovú reklamu je vysoká kvalita tlače, takže aj z blízkej pohľadovej vzdialenosti vyzerajú výstupy tlače vynikajúco. Povrch tlače je odolný proti poškriabaniu a farby majú dokonalú priľnavosť. Tlač sa dobre laminuje a pri rezaní na okrajoch nepraská.


EVENTY A VÝSTAVY

Na jednom stroji se dajú vytlačiť doskové materiály, textil alebo fólie. Celok je farebne konzistentný a výtlačky nezapáchajú. To sú hlavné dôvody, prečo je latexová technológia tak obľúbená pre interiérové aplikácie.


DEKORÁCIE

Hybridná latexová tlačiareň otvára dvere do výnosného sveta tlačených dekoracií. Delikátna biela farba sa uplatní na substrátoch, ako je drevo, hliník, sklo, keramika a akryl. Potlačená vrstva zachováva pôvodné vlastnosti povrchu, jeho lesk a štruktúru.



zdroj: Prevzaté z časopisu HSW info 3/2018

15 views0 comments
bottom of page